Eigen liefde

Verbinding met jezelf

Is door te voelen en te zoeken naar je eigen ziel, waardoor de liefde weer gaat stromen.

Jou deel persoonlijkheden binnen jezelf , is altijd aanwezig. Voice dialogue dat is een manier om met jezelf in gesprek te gaan, er wordt dan gesproken over de verschillende zielen die bij een mens aanwezig zijn. Zielen zijn persoontjes, energieën, delen mee in jou en die bepalen hoe we in ons leven staan. Soms vergeten we wel eens om naar ons zelf te luisteren.

beautiful, bloom, blooming

Neem nu je werk als voorbeeld; op je werk kun je bijvoorbeeld zelfverzekerd, gestructureerd en efficiënt zijn. Maar thuis in contact met je partner kun je je onhandig, emotioneel en onzeker voelen. In beide gevallen is er een verschillende ‘persoon’ in jou die aan het roer staat. Wij hebben allemaal delen die ervoor zorgen dat we ons veilig kunnen voelen in deze wereld. Ambities, doelen, succes, macht zijn manieren om onze kwetsbare kern te beschermen. Gevoeligheid is in onze wereld een ondergeschoven kindje.

 

Gevoeligheid in de maatschappij.

Als je niet mee om kunt gaan in de maatschappij moet er wel iets mis met je zijn. Je krijgt medicatie of volgt allerlei trainingen zodat je weer kunt functioneren. Je hoort er weer bij en telt weer mee. In de kern lost je er niks mee op, gelukkig wordt dat steeds meer gezien. Er komt ook dan steeds meer aandacht voor hooggevoeligheid. Waar veel mensen in deze tijd mee te maken hebben. De gevoelige en kwetsbare zelven, ook wel kinddelen genoemd.  Mogen weer  gezien en ontmoet worden, als je hooggevoelig bent  dan heb je als mens al te veel opgepikt en gevoeld. Als baby’tje bent ben  je gevoeliger en opener voor sfeer en energie van je omgeving, en later als je groter groeit kan het weggaan of blijven.

Hooggevoelig mensen zijn geestelijk meer open en pikken nog meer op dan een ander en komen door de diepere energie lagen van hun omgeving. Daar begint meestal een splitsing, een splitsing wil zeggen dat je het contact met jezelf verliest.

Geestelijk sfeer.

Er leeft in ons een geestelijke sfeer die afgestemd is op liefde, licht en harmonie. In het boek van Jozef Rulof wordt dat de eerste sfeer genoemd hoe de hogere sfeer tot stand komt. In deze sfeer is er harmonie, eenheid, verbinding met jezelf. Hier  op aarde is voor een geestelijke sfeer angstig te noemen. Die heel verfijnde sfeer in jou voelt zich bedreigd door grovere afstemmingen. Onbewust zorgt het ervoor dat je uit je lichaam, meer in je hoofd gaat zitten of dat je verschuift naar een andere energie om te overleven. Niet meer verbonden zijn met jezelf, doen wat er van je verwacht wordt. behagen of kritisch, hardwerkend of depressief zijn .

Als je ermee mee zou verbinden, dan kun je de schoonheid en liefde voelen. De harmonie en wens tot verbondenheid met alles wat leeft. Het ZIJN, waarin niks hoeft en alles er mag . Het stimuleert je geestelijk denkvermogen en verandert je perspectief op de wereld en je leven. Neem de tijd om te zijn wie je wilt zijn, een bang wezentje die van binnen zit. Laat het eens omringen met je eigen bewustzijn, en voel steeds meer wie je van binnen eigenlijk bent.

Het contact met jezelf verliezen.

Velen van ons raken het contact met hun zelf kwijt en weten niet meer wie ze eigenlijk nog wel zijn.
Hooggevoeligen mensen en hun geestelijke opdrachten kunnen niet voldoen aan de eisen die de oude wereld maatschappij van hen vraagt. De zoektocht naar binnen is een vereiste en dat vraagt moed en kracht van die persoon. Maar hoe kom je dat weer terug gaan naar jezelf? Is te leren luisteren naar jezelf, heel veel mensen lopen weg van hun gevoelens omdat ze niet willen toegeven aan hun zelf. Het is ook moeilijk te geloven, dat jij hier op deze aarde hard nodig bent, met de gave die jij mee heb gekregen van boven. Het is niet erg als je er niet mee om kan gaan, maar het leven is daarom ook een leerschool. Dan is wel belangrijk dat je wel meer op je gevoel leert af te gaan, want je gevoel vertelt namelijk waar jij naar toe moet gaan in het leven.

Relaties en verbinding.

Relaties zijn de plek waar je veel kunt leren in het leven. Maar ook een plek waar we onszelf kunnen kwijtraken, verward, gekwetst of onbegrepen voelen. We herleven onze diepste pijn en trauma’s uit dit leven en je vorige levens. Het kindje in jou is op zoek om zijn eigen kwijtgeraakte liefde.  Dat zorgt voor mogelijkheden en groei als je bewust wordt van de interactie tussen jou en de ander. De hoop dat de ander jou redt of vervult spat wel vroeger of later uiteen. De liefde waar je naar zoekt, bent kan de ander je niet geven. Dat weten wij allemaal , maar de liefde voor jezelf kun je namelijk helpen om weer meer op jezelf te vertrouwen en te houden. Dat kan intens zijn voor jou als je bij die ander zit en je die weer terug moet halen naar jezelf. Dat kan hartverscheurend zijn met alle angsten die dat van binnen oproept. De angst niet zonder of de ander te kunnen leven. De angst voor om alleen te zijn, en om nooit meer te voelen. Het mag gevoeld worden en met hulp en liefde van jezelf en of ander mag het weer terug komen bij jou.

Heb je vragen stel ze dan gerust.

Groetjes Angelique

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.