Geen categorie

spirituele gidsen.

Als je dat oprecht wenst om in contact te komen met je eigen spirituele gids.

Dan is het voor iedereen mogelijk om in contact te komen met hun eigen gids. Jouw gidsen willen niets liever dan dat  je meer bewust wordt van hun begeleiding.  Zodat ze hun taak nog beter uit kunnen voeren en met je samen kan werken. Ze zijn er voor je, ongeacht of je dat duidelijk ervaart of er niets van merkt. In dat laatste geval zeggen mensen vaak: nou, ik heb geen gids hoor! Maar iedereen heeft op zijn minst één persoonlijke gids en meestal meerdere. Omdat er zoveel misverstanden bestaan over gidsen en hun begeleiding, wil ik er in dit artikel wat meer helderheid over scheppen.

Witte engel illustratie

Wat zijn nu gidsen.

Gidsen zijn geen engelen, ze zijn meer menselijk ze  hebben veel aardser levens geleid alvorens ze de verantwoordelijkheid op zich namen om een geïncarneerde ziel te begeleiden. Veelal hoeven ze zelf niet meer te incarneren op aarde. Overleden familieleden kunnen zeker helpen bij de begeleiding, maar zijn niet je jouw hoofdgids. Je belangrijkste gids ken je meestal al heel erg lang, want deze gids is met jou verbonden tijdens  je levens op aarde en tussen levens in.

Mijn ervaring met mijn eigen gids.

In 2003 kwam ik, zonder er ook maar enigszins op uit te zijn, in contact met mijn persoonlijke gids. Ik was verrast en verrukt over dit onverwachte contact en mijn leven nam hiermee een volkomen nieuwe wending. Het bleek de bedoeling te zijn dat ik mensen zou gaan begeleiden en bloggen zou gaan schrijven. Dat was helemaal niet in lijn met wat ik zelf voor ogen had, want ik was nu juist een aantal jaren geleden gestopt met mijn beveiligingswerk. Maar ik vond het ook wel spannend wat er allemaal gebeurde, en ik voelde dat mijn gids mij niet onder druk zette. En steeds herhaalde dat ik alleen maar hoefde te doen wat goed voelde voor mij en dat ik alle hulp en ondersteuning zou krijgen die ik nodig had.

Veel later pas begreep ik dat deze wending in mijn levensloop gepland was voor mijn geboorte en dat ik daar als ziel volmondig mee had ingestemd. Ik zou de mensen gaan vertellen over de bijzondere mogelijkheden die het biedt om samen te werken met je gidsen en hoeveel lichter en vreugdevoller je leven daardoor wordt. Daarvoor moest ik dat eerst zelf ervaren. Om die reden kreeg ik een zo ware scholing door mijn eigen gidsen.

Communiceren via dromen.

Het contact met mijn gidsen verliep via een pendel, dromen, tarotkaarten, schrijven en het rechtstreeks ontvangen van informatie. Tevens merkte ik van alles in mijn lichaam. Er werd als het ware gewerkt aan mijn energiesysteem; mijn energiekanalen werden versneld geopend, zodat ik in directe verbinding met ‘boven’ zou staan. Steeds werd me uitgelegd wat er gebeurde en waarom. Ik leerde in die jaren enorm veel.

Regelmatig werd me aangeraden bepaalde boeken te lezen over intuïtie, dan werd ik gewoon in de bibliotheek of de boekhandel naar deze boeken toe geleid. Tegelijk werkten ze therapeutisch met me, vooral ’s nachts. Maar ook overdag ik ontdeed me op die manier van onverwerkte ballast uit mijn jeugd. Een opruimproces waar ik al langer mee bezig was, sinds ik enkele jaren later bij een psycholoog kwam en ontdekte dat ik niet naar mijn gevoel luisterde.

Jou eigen samenwerking met je gids.

Waarom is het zo belangrijk om te weten dat je gidsen hebt en dat je met ze samen kunt werken? Het is hun taak om ons te helpen ons zielplan uit te voeren dat we voor onze geboorte met onder andere hun hulp opgesteld hebben. Iedereen komt hier op aarde met een bepaalde doelstelling en een plan om dat doel te realiseren: ons levensplan.

Onze gidsen helpen ons door mensen en gebeurtenissen op ons pad te sturen. Die ervoor zorgen dat we bepaalde thema’s in ons leven steeds weer tegenkomen tot we ze meester zijn geworden. Maar ze helpen ook  om de moeilijkheden die we daarbij onvermijdelijk tegen zullen komen het hoofd te bieden. En juist dat is zo fijn: ze steunen je. Bemoedigen je, laten je soms worstelen zonder in te grijpen, maar zijn altijd liefdevol aanwezig. Vol zorg voor jouw welzijn, al is dat vooral het welzijn van je ziel.

Dat loopt lang niet altijd parallel met het welzijn van je ego, dat vooral uit is op prettige, comfortabele situaties. Je ziel leert juist van het overwinnen van obstakels. Daar kun je sterker, verantwoordelijker, liefdevoller en wijzer van worden.

Laat je eigen leiden door je eigen gidsen.

Je gidsen zijn vol mededogen, begripvol en geduldig al kunnen ze je soms ook stevig aanpakken als dat nodig is. Ze hebben gevoel voor humor en  ze zijn wijs. Ze zijn jouw beste vriend en wijze raadgever en ze verheugen zich erop om op een bewuster niveau met je samen te kunnen werken, als jij je daarvoor open wilt stellen.

Je kunt op ze vertrouwen en de leiding van je leven voor een belangrijk stuk uit handen geven door te luisteren naar je intuïtie en de stem van je hart. Daarvoor is het wel noodzakelijk dat je de tijd neemt om naar binnen te keren en om alles wat zich daar aandient de ruimte te geven en aandacht te schenken. Daarbij is het belangrijk dat je gevoelens en gedachten, van welke aard ook, er gewoon laat zijn. Als je vervolgens jouw innerlijk weten volgt door ernaar te handelen, kun je ervan uitgaan dat je samenwerkt met je gidsen en je door hen laat leiden.

Gr Angelique

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.