Geen categorie

Netwerkgesprek

Netwerkgesprek , kan zowel goed verlopen of juist niet.

Netwerken kan heel nuttig zijn voor je carrière, je leert de bedrijfstak kennen  je kunt meer informatie verkrijgen over een bedrijf waar je graag zou willen werken. Of je krijgt een goed inzicht in het soort baan, dat je ambieert. Je kunt het netwerken zo luchtig en leuk mogelijk zelf maken zoals jij het  wilt, maar om er uit te halen wat jij wilt is een goede voorbereiding belangrijk.

Wat ga je bijvoorbeeld vragen?

 

Afbeeldingsresultaat voor netwerkbijeenkomst

Netwerken is jezelf laten zien en informatie verzamelen.

Netwerken is eigenlijk heel simpel, het is in gesprek gaan met mensen die jij interessant vind, om later voor te werken. Zowel  online als offline, want jij wilt weten van mensen die het werk doen wat zij er leuk aan vinden. Maak een  Koffie afspraak , of ga lunchen of je plan een telefoongesprek in.

Binnen het netwerken gaat het niet om het vragen om een baan, maar om jezelf te    profileren, informatie vragen, interesse tonen in de ander, tips en adviezen verzamelen. En een afspraak maken daar begint het mee, wat breng jij  mee en wat kunnen zij voor jouw beteken.

Afbeeldingsresultaat voor netwerkbijeenkomst

Stel altijd open vragen.

Bedenk dus voor dat je begint welke open vragen die jij gaat stellen,(begin met wie, wat, hoe, wanneer of welke).Die jij aan de ander wilt stellen en zorg er voor, dat het jouw persoonlijke vragen zijn. Iets dat je echt wilt weten van de ander, over de functie. Of over het bedrijf of de branche, waar jij wilt werken. Stel ieder geval geen vragen niet uit formaliteit, maar omdat het antwoord jou echt iets oplevert. Dan ziet je gesprekspartner dat je oprecht geïnteresseerd bent.

Van vragen naar een gesprek.
Weet je dat het voor de ander niet prettig is om alleen maar vragen te beantwoorden. Waak er dan voor dat je de ander niet  overlaadt met vragen en niet helemaal  ‘leegzuigt’. Probeer je vragen te gebruiken om tot een gesprek te komen, over jou en de ander.

Bereid je voor op het gesprek.
Dit doe je door te onderzoeken waar je gesprekspartner werkt en op welke positie hij bekleed. Bekijk ook de website van de organisatie, zoek naar persoonlijke informatie via de online profielen. Op het  internet lees je in op het werkgebied van de gesprekspartner. Laat in het gesprek af en toe weten dat je dit hebt voorbereid, door te benoemen wat je gelezen hebt  dat staat heel professioneel en serieus.

En heel veel plezier met netwerken als je vragen stel ze gerust.

Groetjes Angelique

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge