Geen categorie

Maak je eigen blog

Als je een eigen blog maakt moet je natuurlijk wel creatief zijn en een eigen stijl hebben.

Waar begin je de basis, je heb wordpress com, blogger of web-log. Vele aanbieders zijn gratis, en voor de meeste beginnede bloggers makkelijk in gebruik.  Het is belangrijk voor dat je begint waar gaat je blog over, en wat wil je berijken met je blog.

Begin van je blog.

Denk eerst heel goed na wat je met je site wil doen, heb je blog alleen voor de lol. Of wil je in contact komen met mensen of werkgevers? Zo zijn er nog veel  redenens om een website te hebben. Ga voor jezelf eens na wat die van jou is en denk dan goed na over wat je er wel of niet er op zet.

Afbeeldingsresultaat voor sex and the sity

Schrijf teksten met interessante inhoudt.

Een blog gaat natuurlijk vooral over inspiratie, en die is vaak te zien op foto’s. Jammer genoeg zoeken sites zoals Google niet op foto’s maar op tekst. Zorg er dan voor dat je een relevante teksten schrijft die relevant zijn voor je bezoeker. En natuurlijk je tags er bij zetten! Tags zijn korte beschrijvingen van je post in een paar losse woorden. Doe dit heel zorgvuldig, daarmee vinden veel mensen de weg naar je blog. Je kunt ook tags aan foto’s hangen zodat deze wel worden gevonden door Google.

Wees zo creatief mogelijk als je het om je website gaat.

Niemand wil een weblog zien waar dingen op staan die ergens anders ook te lezen zijn. Kopieer dus ook niet klakkeloos andermans artikelen kan natuurlijk echt niet in blogland dat doe je gewoon niet. Uiteindelijk gaat het om jouw blog? En over jouw schrijfstijl en vooral de  inspiratie die jij geeft aan je bezoekers.

De lay-out ook niet onbelangrijk voor een blogger.

Houd het vooral simpel! Omdat je foto’s en teksten de aandacht moeten trekken. Is het belangrijk om de   achtergrond  rustig te houden. Een simpele achtergrond is bijvoorbeeld verstandiger dan een drukke foto, dat leid alleen maar af van je inhoudt. Ook belangrijk is een goede binnenkomer, een banner bovenaan je site. Is bijvoorbeeld interessant voor je bezoeker .. Zorg er dan  voor een mooie, uitnodigende banner boven aan je website.

Afbeeldingsresultaat voor mooie banner voor je website

Je bezoekers.

Als je eenmaal bezoekers hebt op je blog, wil je die ook natuurlijk houden. Zorg er dan voor dat er steeds iets nieuws te vinden is, op je blog. Schrijf dus het liefst dagelijks een update, of nog vaker. Je kunt ook kijken om af en toe  een winactie te organiseren. Zo nodig  kun je een ‘gast-blogger uitnodigen om op je blog te schrijven, zo kan andere bezoekersz ien dat je een echte blog bent.

Groetjes Angelique

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.