Geen categorie

kopen van een huis

Kopen van je eerste huis.

Wie een huis gaat kopen is belangrijk om na te gaan wat er allemaal komt kijken bij het kopen van je eerste huis Er komt namelijk veel bij kijken bij het kopen van een woning: van de zoektocht en de bezichtiging tot ,aan het onderhandelen en de overdracht.van je huis. Voor velen van ons is een huis kopen de grootste financiële investering in je leven. Het brengt dan ook aardig wat vragen met zich mee, en misschien zelfs de nodige spanning met zich mee van het bezittingen van je eerste huis.

Vintage, Huis, Fietsen, Thuis, Architectuur, Buitenkant

Met deze checklist komen jullie vast en zeker wel uit.

1 Jouw eigen budget bepalen.

De eerste stap op de checklist huis kopen is: om je budget in kaart te brengen. Op die manier weet je precies wat je financiële mogelijkheden zijn. Daarna bedenk je wat voor huis je zoekt.

Waar begin je? Bedenk eerst wát voor soort woning je zoekt. Een appartement met balkon of een twee onder een kap. En waar moet dat huis staan? Wil je op het platteland wonen of toch liever in de stad? Speur het internet eens af – bijvoorbeeld op funda.nl – naar leuke woningen die bij je wensen passen.

2 Zoek en gij zult vinden.

Hier neemt het zoeken al iets serieuzere vormen aan. Ga nu  eens zelf op zoek naar je ideale woonvorm? Of schrijf je in als woningzoekenden bij verschillende makelaarskantoren. Vervolgens krijg je bericht van een makelaar die nieuwe woningen in zijn portefeuille heeft. Altijd handig! Niet waar. Ondertussen kijk je zelf ook rond natuurlijk. Rij eens door die leuke buurt die je kent. Misschien staat er net een huis te koop. De perfecte zoek face ziet er zo uit!

3 Met of zonder een makelaar?

Neem je een makelaar in de arm? Dan kan hij ook gerichter op zoek gaan naar een woning. Eerst neemt hij een flink aantal vragen met je door, om zo een helder beeld te krijgen van jouw situatie en wensen. Vervolgens gaat hij zowel binnen zijn eigen aanbod als bij collagemakelaars op zoek naar woningen die bij jouw zoekprofiel passen.

4 Kijken maar nog niet kopen.

Het leukste onderdeel: de bezichtiging. Samen of alleen met je aankoopmakelaar de woningen bezichtigen die je interessant lijken. Is de woning op het eerste gezicht naar je smaak, dan kun je een volgende stap nemen. Heb je een makelaar ingeschakeld, dan ga je met hem om tafel om de mogelijkheden te bespreken. Je kunt gerust een tweede keer een woning bezichtigen als je enthousiast bent. Ga je op pad? Vergeet dan deze handige checklist van nibud niet voordat je bezichtiging gaat doen..

5 Bieden maar op je nieuwe huis.

Een bod bestaat  altijd uit drie dingen: het huis waarop je kunt bieden, een prijs en een opleverdatum. Je mag zelf een bod doen, maar je kunt het ook aan een aankoopmakelaar overlaten. Zo word je een echte onderhandelingsexpert!

6 Koopcontract tot de keuring.

Yiehaa, je bod is geaccepteerd! Nu gaat het balletje écht rollen. De fase die nu aanbreekt loopt van koopcontract tot keuring. Dat maakt je nieuwsgierig, niet? Kijk hier hoe je deze fase master wordt.

7 Hypotheek .

Een checklist huis kopen is niet compleet zonder de financiën: hoe ga je dat huis betalen? Een onafhankelijke adviseur kan je helpen bij het kiezen van een hypotheek die bij je past en vergelijkt op basis van jouw wensen de verschillende aanbieders. En besef je ook dat je bij aankoop van een huis nog meer kosten maakt, dan alleen de hypotheek.

8 En tekenen maar.

Dit is de laatste stap bij het kopen van een woning. Meestal is jouw makelaar hier ook bij aanwezig, voor het geval er nog vragen zijn die openstaan of naar aanleiding van de inspectie bovengekomen zijn. De notaris maakt van het koopcontract een akte van levering met een eindafrekening. Ook kan de notaris voor jou meteen een samenlevingscontract opstellen of geregistreerd partnerschap regelen als jullie nog niet getrouwd zijn.

Vind je deze checklist interessant geef dan een comment.

 

Gr Angelique

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.