Eigenbaas,  online,  sociaal media

Is je blog een marktplaats voor advertenties

Is je blog een marktplaats voor advertenties of een personlijke blog.

zijn jouw bezoekersaantallen dan zo hoog op je blog, zo dat je overweegt advertenties op je blog plaatsen? Of je heb je al advertenties op je blog, maar denk je dat je er meer kan verdienen. Of jij weet je niet hoe je adverteerders moet benaderen, en wat  je voor advertenties kunt vragen. Dan neem ik je mee in de wereld van advertentie land , want geld verdienen met je blog kan echt wel!.

Afbeeldingsresultaat voor bloggen

Google houdt nu een maal van regels.

Ik hou nu eenmaal van Google en wil als blogger toch de regels na lezen wat betreft de regels die Google hanteerd. En vooral  hoe ga  je hiermee om  anno nu. Je hem echt even  lezen, https://support.google.com/webmasters/answer/96569?hl=nl lees deze dan nu even door voor de juiste achtergrondinformatie.

De wensen van de adverterders zijn niet jouw wensen.

Soms kom je in een  situatie waar veel bloggers trouwens  tegenaan lopen: jij wilt de regels van Google hanteren en adverteerders willen alleen maar adverteren. Als ze ook nog  een follow (ook wel do follow) genoemd krijgen. Wat doe jij dan  in zo’n situatie? Dan zeg ik glashard nee: Waarom zeg ik dat ? Om te laten zien dat er veel misbruik van word gemaakt.

Een voorbeeld uit eigen praktijk, ik kreeg een aanvraag vanuit een mediapartner. Die meerdere adverteerders vertegenwoordigen, of ze haar  artikelen kon plaatsen  , zonder enige vergoeding . Ik heb gemaild dat het mogelijk is, maar dat we per artikel kijken of het  echt relevant is en aansluit bij mijn doelgroep. De kosten werden genoemd en daarbij wat zij er voor kon krijgen; max. aantal woorden en max. aantal links. Met als toevoeging no follow. Ja, dat was na-tuur-lijk niet de bedoeling!

Ik was onpartijdig? Oké, daar zet ik al mijn vraagtekens bij.

Misschien wordt er niet een harde mening gevormd, maar onpartijdig zal hij niet bij mijn het geval denk ik zo. Maar nu om zo klant  te woord staan en dan vervolgens, er dan geen goede naam aan over houden. Gaat er bij mij niet in , mijn naam word dan wel te grabbel gegooid. Maar los daarvan; een gesponsord artikel is een advertentie, maar dan in een andere vorm gegoten. Nee het isook geen  geen banner, maar wel een vorm van reclame. En die moet  betaald worden, want tenslotte mijn website is niet gratis. Dus omdat ik graag volgens de Google regels een no follow, knop wilt zeg dat natuurlijk heel veel. Inhoudelijk mag ik overigens hopen, dat het ook anderszo gaat dat er bloggers de  no follow link sowieso een no go is.

Afbeeldingsresultaat voor no-follow

Kortom blogger hou in gedachten is jouw blog een markplaats voor gratis advertenties, of een blog voor je bezoekers waar jij de regie over heb.

Groetjes Angelique

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge