Geen categorie

Intelligentie wat is dat nu echt.

Iedereen gaat er maar van uit dat er maar een intelligentie bestaat.

Hoe heb jij je schooltijd ervaren? Had je het naar je zin of had je er een hekel aan. Of was het voor jouw gemakkelijk dat jij makkelijk tienen haalde. Feit is dat ons onderwijssysteem niet kijkt naar wat leerlingen individueel nodig hebben. De leerlingen worden binnen een categorie op één hoopje gegooid en het systeem verwacht dat ze slagen. Zelfs voor de dingen waar ze niet bijzonder goed, of ook maar in een geïnteresseerd zijn. Terwijl degenen met de hoogste cijfers een pluim krijgen en worden herinnerd aan hun vermeende superioriteit en intelligentie.

Grijswaardenfotografie van Vrouw die Oogglazen draagt

Hierdoor ervaren veel kinderen angst voor proefwerken.

Omdat ze telkens weer aangeleerd zijn dat hun waarde bepaald wordt door een cijfer. En niet door hun creatief vermogen. Als een kind geweldige poëzie kan schrijven maar zakt voor een examen wiskunde, dan wordt er alleen naar dit laatste gekeken. En wij allemaal vooral de school bedenken we hoe deze mislukking nog gered kan worden. Vaak door het kind te vertellen dat ze beter op moeten letten in de les, of langer aan hun huiswerk moet werken. zelfs als het onderwerp niet aansluit op de intelligentie van het kind. Dit systeem is puur ontworpen om kinderen uit hun hoofd te laten leren en ze die informatie op te laten sommen op examens. Dat geeft maar weinig speelruimte voor andere talenten en vaardigheden.

Ons huidige schoolsysteem werd ontworpen om kinderen op te leiden tot de perfecte werknemers.

Die perfect achter hun bureau blijf kunnen zitten, of om hun leren om bevelen aan te nemen. Zodat effectief uit te voeren voordat ze arbeiders worden. Ze moeten uren maken, hebben amper tijd om te spelen. Vervolgens moeten ze instructies opvolgen van een persoon met autoriteit. En hebben ze helaas, bijna geen ruimte om hun creatieve vermogens te verkennen. In werkelijkheid werkt dit systeem voor maar een klein percentage van de mensen in de wereld. En de creatieve potentie die ieder van ons heeft, wordt feitelijk in de kiem gesmoord.

Zoals hoe het in deze video wordt uit gelegt wat is nu intelligentie.

We mogen niet vergeten dat er heel veel vormen van intelligentie bestaan, en het is tijd dat we ze allemaal omarmen. Het schoolsysteem zoals we het nu kennen is toe aan een hervorming, vindden jullie ook meer gerichter op talenten dan in plaas van cijfers.

Link wat is intelligentie nu echt. https://nl.wikipedia.org/wiki/Intelligentie 

Gr Angelique

 

 

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.