yoga

Happy yoga

Happy yoga brengt iedereen een glimlach op zijn gezicht.

Gelukkig zijn is het eenvoudigste wat er is in het leven, het brengt iedereen geluk. Doe de dingen waar je blij van wordt: als je van dansen houdt dans dan. Hou je van eten ga dan eten, niks is zo gezellig om met je vrienden heerlijk te eten. Het leven is van nature niet serieus, en is daardoor simpelweg een viering van bewustzijn. Happy yoga beter gezegd is een happy-when-it-is-over-yoga.

Kinderen veelkleurige hand verf

Hoe beoefen je nu de aanwezigheid van het zijn.

Soms heeft je geest zoveel stuwkracht dat hij je voortdurend wil meemen, naar de toekomst of verleden. Maar je kan jezelf trainen om jezelf terug te brengen naar het moment waar in je verkeerd: je zit op een stoel, je kijkt naar een plaatje en je heb een smaak in je mond. Er is geluid en sensatie, er is enkel dit moment. Wanner je dit moment bent en nergens anders, dan kalmeert je geest en merk je op dat je niets anders nodig hebt. Je bent vol en door die volheid verdwijnen alle gebreken en voel je compleet, en gelukkig.

De zeven wegen naar zorgloosheid in jezelf.

1 Je kunt niet gelukkig worden, je kunt alleen maar gelukkig zijn.

Als eindeloos blijft verlangen naar iets anders, iets beters dan ben ongelukkig. Echt geluk is dingen niet anders zien het hangt samen ook niet samen om het buiten jezelf op te zoeken.

2 Ware liefde is binnen handbereik ook voor jou.

De liefde die je voelt voor andere niet van hun maar komt van uit jezelf, die de ander trigger alleen de liefde. Laat liefde los, wees de liefde, zo simpel is het.

3 Jij bent niet dik.

Jij bent wie jij bent, in de essentie ben je niet dik. Uit vorm, in vorm, sexy of niet sexy, in je essentie besta je gewoon. Je leeft, dat is het Gene wat je met zekerheid kunt zeggen.

4 Jij bent niet je dagelijkse rompsloep.

Jij bent niet je identiteit, jij bent niet je geschiedenis, je voorouders, je familie, je baan, je huis of echtgenoot. In dit moment en elke moment kun je vrij zijn an je verleden, en de toekomst elke moment ben je eigen vrijheid.

5 Jij kan de wereld veranderen.

Oorlog en conflicten komen voort uit een gedachten iets willen, land, meer macht, meer geld en meer controle. En dat verlangen komt voort uit ontevredenheid, als je werkt aan je eigen innerlijk vrede. Draag je automatisch bij aan de vrede in de wereld. Daarom wees zelf de verandering die je wilt zijn.

6 Jij zult nooit sterven.

Je lichaam je identiteit en locatie komen en gaan. Maar jezelf zal eeuwig bestaan, je essentie bewustzijn heeft geen begin of einde het is tijdloos. En aanzien je weet dat alleen je leven, en niet je zelf zal eindigen kun je er maar beter van genieten.

7 Je kan een yogi zijn en voor yogi is alles bliss.

Iedereen op aarde is volledig uit gerust voor verlichting. Je hebt er maar twee intenties voor nodig: je moet bereid zijn pijn, geweld en stress op te geven en vrijheid te verlangen.

Veel plezier met het toepassen van deze tips in je leven.

Groetjes Angelique

 

2 reacties

    • gouweleeuw

      Hoi Rabarbara.
      Wat luk dat je op mijn blog komt kijken, ja yoga is gewoon erg leuk om te doen je lichaam heb er echt baat bij. Wat leuk dat jij er ook over schrijft, er zullen vast meer mensen geïnspireerd raken wat jij doet en vooral over yoga wat jij al zo graag doet.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.