Eigenbaas,  online

Netwerken is essentieel in het vak.

Dit is waarom netwerken zo belangrijk is.

Iedereen heeft zijn mond vol over netwerken. Dat netwerken zo belangrijk is en dat je er aan mee MOET doen.

En dus hoor ik veel mannen er zich daar tegen afzetten. Ze vinden het overdreven, niet nodig, ze zijn er ook gekomen zonder te netwerken.

Dat is dus niet waar, want als ik even doorvraag blijken deze mannen als ze succesvol zijn wel degelijk te netwerken, alleen niet via de ‘officiële’ netwerken. Deze mannen  zijn meestal uitstekende netwerkers. En de mannen die echt niet netwerken? Tja, die zitten meestal thuis op de bank zuur te wezen.

Aan netwerken moet je werken, het werkwoord zegt het zelf. Met een passieve houding lukt het nooit. Je moet je actief opstellen.
Meer zelfs, je hoort proactief aan de slag te gaan. Hier betekent dit dat je goed weet waar je naartoe wilt. Dan schep je zelf je kansen, aan netwerken zit geen verplichting vast. Niemand moet iets, in de contacten die je legt. Als je toch gerichter te werk wilt gaan dan moet je wel wat voor doen, anders verbrand je eigen contacten.

afspraak, bedrijf, binnenshuis

Kortom, wat ik hiermee wil zeggen is dat iedereen eigenlijk wel netwerkt. En dat je bij uiterst succesvolle mannen ziet dat het ook uitstekende netwerkers zijn. Kennelijk gaat succes hand in hand met netwerken.

Dus waar mannen goed heel goed  is netwerken, en waar veel vrouwen wat te leren valt.
Wij  vrouwen weten heel goed hulptroepen te organiseren als dat nodig is voor -bijvoorbeeld- de opvang van onze kinderen. Blijkbaar voelen we ons thuis in het netwerk van moeders.
Maar zakelijk netwerken vinden veel vrouwen toch stuk lastiger. Een vrouwennetwerk kan je hierbij helpen. De sfeer in een vrouwennetwerk is vaak vertrouwelijk, veilig. Vrouwen weten zich vaak herkend in zo’n omgeving. In een vrouwennetwerk kun je, als je er nog niet zo bedreven in bent, leren netwerken zonder al teveel stress.

Stress-afbouw
Daar komt nog iets anders bij. Over stress gesproken: uit wetenschappelijk onderzoek is vast komen te staan dat vrouwen stress anders afbouwen dan mannen. Mannen gaan sporten of klussen. Vrouwen bouwen stress af door er met andere vrouwen over te praten. Dus: een vrouwennetwerk kan helpen bij je stress-afbouw!

Daarom is het belangrijk een netwerk op te bouwen die je helpt waar zo nodig. Heel veel mannen ik ken ze ook, willen wel verbinden maar niet netwerken. Ze zijn niet actief bezig, dat is zo een gemisten kans al je solderende netwerk op wilt bouwen. Wij vrouwen zijn gewoon actiever en willen graag in verbinding zijn met anderen mensen, mannen vinden het al maar niks als vrouwen zich assertief opstellen. Ze hebben liever vrouwen die op de achtergrond blijven, en niet met zaken bemoei die volgens hun het toch niet snappen. En daar heb je al een gemisten kans, vrouwen houden van netwerken, verbinden, en organiseren en vooral samen verbinden.

Dus voel je geroepen als vrouw of man en kan het beter ik sta graag open voor suggesties.

Vrouwennetwerken.

Hoe je beter kan netwerken en hoe je niet moet doen.

Gr Angelique

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.