Geen categorie

Kunst in je interieur

Van woonkamer, tot je slaapkamer betrek je kunst in je interieur.

Ik ben een groot voorstander van veel kunst in het interieur. Schilderijen, mooie foto’s, beelden of interieurobjecten, I love it all. Met een mooi kunstwerk kun je je huis namelijk in één klap kleur, persoonlijkheid en body geven. Helaas rust er een grote misvatting op het plaatsen van kunst, in je interieur. Velen denken namelijk dat je een klein fortuin moet bezitten om een mooi werk te kopen of te lenen. Maar dat is zeker niet waar! Zo zijn er verschillende webshops waar je mooiste kunst kan laten ontwerpen naar je eigen smaak,  waar je foto op hexagon kan plaatsen van je kleinkinderen , huisdieren, en kinderen.

zie hier onder voor het resultaat.

Hexagon

Het zijn 9 cirkels van aluminium of ander materiaal. Is wat anders dan alleen kleur op je muur. Je kan het zelf zo gek maken als jezelf wilt, je heb ze al onder de 50 euro.  En daarom zochten ik voor jouw uit hoe je eigen moodboard kunt samen stellen  met mooiste kunstwerken bij elkaar: een combinatie van groot, klein, budget of juist kostbaar.

Natuurlijk wil je dat een kunstwerk echt een statement maakt in je interieur, daarom is het zo mooi om een  wereldkaart schilderij aan je muur te hangen. Bekijk voor meer tips  even hier onder zodat jij ook mooie kunst een ereplaatsje kan geven.

Zie hier onder voor de resultaat.

Je kent het wel: toen het online stond  boven die bank met die mooie eye catcer,  was je er zo vol van was dat je het moést hebben. Maar eenmaal thuis blijkt het veel te klein en hangt het maar eenzaam aan die grote muur. Herkenbaar?

Met deze 5 tips zorg je ervoor dat jouw kunstwerk niet op zolder belandt.

Tip 1.

Hang je eigen kunst opvallen op.

De meest voor de hand liggende manier om een kunstwerk op te hangen is aan een haakje of een touwtje. Maar wat als je het ophangen van jouw kunst een keer heel anders aanpakt? Kies bijvoorbeeld voor een opvallend koord om je schilderij aan op te hangen. Zo trekt het schilderij veel meer aandacht en lijkt het geheel ook ineens een stuk groter!

Tip 2.

Valt jouw kunstwerk in het niets omdat de maat net niet groot genoeg is? Maak het dan groter! Koop een lijst die eigenlijk een stuk te groot is en zorg voor een passe-partout zodat het kunstwerk in de lijst past.

Tip 3

Zorg voor meer contrast.

Met contrast zorg je ervoor dat elementen opvallen. En dat is natuurlijk precies wat je wilt bereiken door kunst aan de muur te hangen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de muur in een kleur te schilderen die sterk contrasteert met het kunstwerk. Dit is natuurlijk wel een beetje radicaal. Maar als je echt een waanzinnig kunstwerk hebt, waarom zou je het dan niet doen? Je kunt het altijd weer veranderen als je het zat bent.

Tip 4.

Verf een grote vlak om je schilderij heen, of hang een grote mooie lijst op.

Een andere manier om je schilderij in de spotlight te zetten, is door op de muur een contrasterende rand rondom het kunstwerk te schilderen. Op die manier krijg je een vergelijkbaar effect als met een grotere lijst en een passe-partout.

Tip 5.

Combineer meerdere schilderijen met elkaar of hou het  juist simpel.

Wanneer jouw kunstwerk alleen niet genoeg aandacht trekt kan het ook slim zijn om meerdere kunstwerken te combineren. Dit is beter bekend als een gallery wall. Met een gallery wall maak je het oppervlak een stuk groter, waardoor het meer opvalt.

Dit combineren kan je op verschillende manieren doen. Ben je fan van een ingetogen en strakke look? Hang de kunstwerken netjes naast elkaar en gebruik voor elk kunstwerk dezelfde lijst. Als je liever voor een nonchalante uitstraling gaat, kun je bijvoorbeeld een strakke lijst combineren met een vintage exemplaar.

Of doe het net als mij, maak je muren in een eye catseur kleur, en hang daar de hexagon cirkels op je muur of de Wandcirkel die ik op mijn muur heb. Om nog mooier effect te krijgen kan je ook de wereldkaarten samen met de hexagon cirkels combineren krijg je ook een mooier effect.

Het leukste is nog wel ik mag jullie 50 % korting geven op jullie product.

Wil je een muurcirkel maak dan gebruik van deze kortingscode MC50 bij het afrekenen.

Wil je een Muchopix maak dan gebruik van deze kortingscode MP50 bij het afrekenen

Gr Angelique

2 reacties

  • Emma

    Mijn vriend en ik zijn net verhuisd en willen onze woonkamer graag wat gezelliger maken. We houden van Afrika, dus misschien kunnen we ergens Afrikaanse sculpturen of schilderijen vinden. Ik vind het een goed idee om een vlak op de muur te verven om de kunst op te laten vallen, bedankt voor het delen van die leuke tip!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.