Vakantie

Wij zijn er efkes niet!

De mooiste Belgische steden voor een weekendje weg, waar het leven bruist.

België is zo dichtbij en toch zó anders dan Nederland! Tijd dus voor een leuke tripje, niet waar want ja ik hou er van een leuk tripje. Samen weg of helemaal alleen of met een goede vriendin, echt een dagje weg is zo heerlijk en zo ontspannend echt de moeite waard. Nu dat de kerst vakantie bijna is, nog een week naar school voor de kids. Heb ik voor jullie de leukste vakantie trips samen gesteld wat word het:

Brugge, Brussel,Gent, Leuven of toch Mechelen aan jou natuurlijk de keus niet waar.

1 Brugge stad van de romantiek.

Ideale achtergrond voor een liefdeskiekje, of een huwelijksaanzoek you name It. Want ja heb  daar ook zo verrukkelijk, chocolade de beroemde chocolade die is zo verrukkelijk dat je vingers echt letterlijk bij af likt.

Afbeeldingsresultaat voor Brugge stad van de romantiek

Brassen in Brugge het hotel Ibis ligt in het centrum van de stad, in een historisch gebouw op loop afstand van de mooie bezienswaardigheden. Zoals de hallentoren en het minnewater, er is natuurlijk gratis wifi. De Belgische schilderkunst van de afgelopen zes eeuwen is ook te bewonderen, echt een aanrader voor de cultuursnuivers. Eigenlijk is Brugge het hele jaar door een top stad, maar de markt op het Simon stevinplein, is ideaal voor de laatste kerst inkopen.

2 Gent kunst kijken, curiosa kopen.

Naast deze historische stad, is het van Utrecht maar 2 uur rijden. Het bijzonder aan Gent is het word niet zo druk bezocht door toeristen, dus ideaal voor een weekendje weg.Genieten in Gent dat kunnen de Hollanders wel, want ja de heerlijke bieren gezellig mensen en vooral die stad daar. jeetje als ik er nog aan denkt dam word ik weer helemaal blij, wat heb ik daar heerlijk gewandeld, en het eten jeetje echt een ander.

Afbeeldingsresultaat voor Gent kleinste café van de stad, is de Graslei

Het kleinste café van de stad, is de Graslei is niet alleen de mooiste maar ook het levendigste. Als je daar bent drink dan is hun biertje of probeer hun lokale dranken maar eens, echt een aanrader. Hun lokale drankje met de toepasselijke naam roomer op basis van vlierbloesem en flaneer lekker rond.

3 Mechielen wandelen op het water.

Afbeeldingsresultaat voor mechelen stad

Kies uit zo twintige wandelingen in om Mechelen, bijvoorbeeld over water. Nou ja over vlonders dan maar toch. Maar probeer ieder geval wel energie te bewaren, voor een middagje shoppen en heerlijk struinen langs de winkelstraatjes. Wand Mechelen amai dat is een schone stad, begin dan al vast met een wandeling op het water. Ja echt, in de rivier de Dijle ligt een pad van vlonders dat van de haverwerf tot kruidtuin loopt.

4 Brussel bruist dag in dag uit.

In wereld stad Brussel zijn genoeg knusse winkelstraatjes met boetiekjes, en restaurants te vinden. maar vergeet ook vooral niet het bruisende nachtleven in te duiken, want ja die bruist hevig op zijn grondvesten. Een kerstboom hier en wat gluhwein daar, en feesten maar, bij de Brusselse kerstmarkten daar kun jij vast en wel zeker vermaken. Ook in andere periodes zijn er genoeg te beleven, wie van kunst houdt moet zeker gaan. Dam wat een kunst collectie, jij staat echt je ogen uit te kijken, daar is Nederland niks bij.

Gerelateerde afbeelding

En wie van live muziek houdt, in Brussel is dat nooit ver weg. Brussel bruist ook in de late nacht uurtjes, heerlijk eten onder weg drankje er bij en genieten van je dag. Hoe perfecter kun jij je dag nog af sluiten, en de volgende dag weer fris op om te gaan shoppen met vrouwlief. Ja liefde gaat immers door de maag toch, zeker bij het vrouwtje.

5 Leuven er is leven in de brouwerij.

Bier en begijntjes staan hier centraal. Begin met rust en stilte in de hofjes. Proef dan ook de verschillende bieren, maar vergeet ook niet de bijzondere kledingwinkeltjes niet! Want ja de lekker bekken onder ons die komen echt aan hun trekken, omdat in leuven vijf brouwerijen gevestigd. Want ja je kan natuurlijk kiezen uit van goudgeel tot diepbruin allemaal even lekker toch. Mijn favoriet is de brouwerij van Domus met het lekker amberkleurige bier, Nostra Domus.

Afbeeldingsresultaat voor leuven bierbrouwerij

Van goudgeel tot diepdonkerbruin, en allemaal zo verrukkelijk. Echt een aanrader voor bier liefhebbers want, wie geniet er niet van zo goudgele rakker die gaat er toch altijd wel in toch?

Geniet van het leven het duurt maar even, en als je toch gaat maak het leven dan wat leuker.

Groetjes Angelique

 

 

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge