lifestyle,  Personal branding

Irritante collega’s op kantoor

Zo herken je de irritante collega’s op kantoor.

Iedereen heeft ze” collega’s, die je het liefst achter de behang wilt plakken. Maar hoe herken je nu deze laspakken? En vooral: hoe ga je er mee om ook niet onbelangrijk toch? Moeilijke mensen kom je overal tegen, vaak kun je ze nog negeren. Maar dat valt  niet mee als het collega’s zijn, en zeker als je er mee moet werken wat een domper. Om nu samen te werken met moeilijke mensen, hangt helemaal af wat voor collega het is. Let op”het kunnen ook mananen zijn, voor het gemak zijn alle types ne even een vrouw.

Afbeeldingsresultaat voor lastige collega's

1 Kleine ditator.

Gebruik daarbij het respect slaan-model: je zegt iets positief en uit je kritiek, en daarna zeg je weer wat positief. Stel je werkt al lang met een collega, en collega heb de tafel niet schoon gemaakt. Dan zou je kunnen zeggen, ik werk al heel lang met veel plezier met jouw samen, alleen vind ik het ontrecht  wat je nu zegt. Want ik heb de tafel schoon gemaakt, maar daarna is hij weer gebruikt. Maar nogmaals ik hoop dat we nog lang met elkaar kunnen werken.

Tip doe dit wel onder vier ogen en nooit in een groep dan mis het de doel.

2 De alles weet beter collega.

Je kunt haar het beste benaderen door te proberen bij haar een fout te vinden. Als je een foutje kan vinden bij haar maak dan gebruik van de slaan -model. Dankje wel voor je fantastiche raport, ik zal alleen op pagina 32 wel dat je ik wordt hebt geschreven met de dt.. Maar de rest: geweldig daar mee laat je zien dat je accuraat kunt zijn.

Afbeeldingsresultaat voor vervelende collega

3 De uitsteller

Heel veel  collega’s hebben hier wel eens last van hebben , maar er zijn er toch een paar bij die constant uitstellen . Omdat ze de afspraken niet na komen, of te laat op een vergadering komt. Je mag best streng zijn tegen deze collega, grote kans dat ze haar lesje dan heeft geleerd. Voor even dan. want vaak is dit type collega onverbeterlijk en is ze jouw reprimande zoweer vergeten.

4 De muggenzitter.

Heb jij zo van die collega’s die alleen maar mopperen, en consant let op iemands zijn fouten. En zelf doet of zij perfect is, stiekem zijn zijn ze bang om zelf fouten te maken. Vaak is ze nog een twijfelaar die eigenlijk bang is, waardoor ze moeite heb om haar werk af te maken. Als je te maken heb met zo collega dan heb jij een probleem, je moet even de tijd nemen om haar te helpen. Verdiep in haar werk en zet samen met haar de voor, en nadelen op een rijtje. Om zo een beslissing af te dwingen, met zo’n laatste zetje kan ze weer verder.

5 De zwijgeraar.

Niet te pijlen wat die collega denkt, ze houdt haar kennis voorzich en geeft nooit haar mening. Met een zwijger kun je het beste even apart gaan zitten, en zelf even niks zeggen. Tien tegen een dat de zwijger zich op een gegeven moment ongemakkelijk voelt. Dat ze vanzelf gaat praten, leg haar dan uit hoe dat voelt als niemand wat zal zeggen.

6 De sluipmoordenaar.

Ze lijkt aardig, maar in eens kan ze onverwacht gemeen uit de hoek komen. Deze sluipmoordenaar zoekt namelijk naar jouw zwakkepunten. Om dan vervolgens toe te slaan, en jouw onderuit te halen, probeer deze collega op heterdaad  betrappen bij een van haar acties. Ze zal eerst ontkennen maar als je vol houdt dat ze op een verkeerde manier, bezig is kan je haar houding veranderen naar jouw toe.

Meer weten en interessante weetjes kijk dan hier:

viva.nl

vrouwen.nl

Groetjes Angelique

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.