ideeën

De winst van consuminderen

De winst van consuminderen levert je  meer op dan je ooit zal denken.

Goed nieuws:wie zuinig leeft, is vanzelf een wereldverbeteraar. Vooral voor het mileu zijn consuminderaars enorme weldoeners.  Het effect van consuminderen op de toestand in de wereld is eigenlijk nogal ongewis. En dat komt hard aan, zelf geloof ik dat de individu heel wat kan doen voor de aarde. Maar ik wel degelijk een verschil, wie minder afval produceer zal er ook minder schadelijk stoffen op de aarde neer laten dwarrelen.

Afbeeldingsresultaat voor consuminderen

Schonere aarde begin bij jezelf.

De belangrijkste bijdrage die consuminderaars leveren is dat ze het mileu ontzien. Als minder nieuwe spullen koopt, hoef er ook minder geproduceerd te worden. En minder productie betekend minder plastic soep in de oceaan.

Schoner lucht is minder auto rijden.

Wie zuinig is rijdt geen auto of gebruik hem op ze minst. Geen korte ritjes naar de supermarkt, meer fietsen wat goed is voor de lijn. Geen slurpende slagschip , en wat levert dat op meer schoner lucht.

Wie fiets door regen en wind naar de supermarkt terwijl ik geen sleur hut voor de deur heb staan? Ik dus uit pure idealisme.

Minder afval is minder afval kosten.

Consuminderaars produceren weinig afval, ze kopen minder en doe langer met hun spullen. Bovendien kopen vooral eenvoudige producten, een krop botersla zonder voor gesneden. Dan in plaats kant en klaar bij de supermarkt. Die in een plastic doosje zit met allemaal chemische stoffen om die sla vers te houden. Er word tweedehands kleding gekocht, even wassen en het is nieuw, nieuwe boeken haal je gewoon bij de kringloop, meubels geef je een kleurtje. Het verwerken van afval kost de gemeenten jaarlijks honderden euro’s per huishouden. De totale kosten voor de afvalverwerking in Nederland lopend in de miljarden. Consuminderaars sparen de gemeenschap dus veel geld uit.

Meer tips kijk dan zeker hier:

www.genoeg.nl 

www.mileucentraal.nl 

Groetjes Angelique

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.