Lifecoaching

Ideale werkgever gezocht

Ideale werkgever gezocht, hoe kom je nu op gesprek met je potentieel werkgever.

Lastig vind je het niet, je moet tegenwoordig alles uit die kast trekken om toch aan die tafel te komen. Want de werkgever van nu is een andere werkgever dan 20 jaar terug. Want je moet harde skills mee brengen om de juiste probleem op te lossen bij je nieuwe werkgever. Wat breng jij mee en vooral wat kan jij oplossen, dat is wat je kenbaar moet maken bij die nieuwe werkgever. Alleen aanwezig zijn op het web, is niet genoeg. Laten zien wat jij in huis heb, omdat het nu veel  belangrijker is geworden.

Afbeeldingsresultaat voor ideale werkgever

Met deze 10 gouden tips zal jouw ieder geval helpen.

1.   Zorg dat je helder voor ogen hebt op welke potentiële werkgever(s) je gaat focussen, dus waar wil je werken.

2.   Verdiep  in de  organisatie waar jij wilt werken, zoek dan op met welke ontwikkelingen ze bezig zijn; wat zijn projecten waar ze aan werken; wat is de missie en visie van het bedrijf etc.

3.   Volg de organisaties en potentiële werkgevers via de verschillende sociale media kanalen waarop zij vertegenwoordigd zijn, en blijf op de hoogte van waar ze mee bezig zijn.

4.   Bedenk wat je bij deze werkgevers wilt doen en bedenk hoe de invulling van jouw functie eruit ziet.

5.   Bedenk waarom een werkgever voor jou als nieuwe medewerker zou moeten kiezen, wat is jouw toegevoegde waarde voor het bedrijf? Welke kwaliteiten en talenten breng jij mee?

6.   Breng je eigen  netwerk in kaart, wie ken je; hoe goed ken je ze; waar zijn ze werkzaam; hoe ziet hun netwerk eruit?

7.   Verbeter je LinkedIn account door een korte samenvatting en uitgebreide omschrijving van je werkervaringen en harde skills toe te voegen.

8.   Breid je LinkedIn netwerk uit met bestaande contacten met wie je een goede relatie hebt ,en met wie je nog niet gelinkt bent.

9.   Breng in kaart wie in jouw LinkedIn netwerk, 1e of 2de graad contacten heeft bij jouw potentiële nieuwe werkgever.

10. Vraag de mensen die contacten hebben bij jouw potentiële nieuwe werkgever om je warm te introduceren bij deze contacten.

Meer tips of jij bent een recruiter kijk dan zeker hier: https://wekr.nl  

Groetjes Angelique

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.