Geen categorie

Wat is nu gutenberg wordpress.

Tegenwoordig is een nieuwe editor Gutenberg ingebouwd in WordPress.

Net zoals je gewend was in de klassieke editor kun je nu in de gutenbergwordpress direct een titel opgeven wanneer je een nieuwe pagina of bericht aanmaakt. Dit werkt dan ook niet anders als voorheen. Ook kun je direct beginnen met schrijven van je tekst. Maar hoe werkt nu de gutenberg en wat kan je er mee, ik beschrijf kort hieronder hoe het eigenlijk werkt. Je begint eerst met de titel .

Gutenberg werkt door middel van blokken. Deze blokken hebben allemaal een bepaalde functie. Je kunt er een bericht of pagina mee opbouwen. Standaard is het blok ‘Paragraaf’ geselecteerd. Je kunt daarin direct beginnen met typen. Wil je een nieuwe alinea beginnen, dan klik je op gewoon op de enter-toets. Je creëert zo een nieuw blok ‘Paragraaf’.

Maar wat als je eerst een afbeelding of een YouTube video wilt weergeven?

In de onderstaande voorbeeld zie je ook nog een plus-icoon. Wanneer je dit icoon aanklikt heb je de mogelijkheid om een ander type blok te kiezen. Hier kun je dus kiezen om die afbeelding te gebruiken of om de URL van de YouTube video door te geven.

Wanneer je een blok hebt geselecteerd, heb je aan de rechterkant in je toolbar nog weer extra opties voor het door jou gekozen blok. Je kunt hier bijvoorbeeld de grootte van het lettertype aanpassen, de tekst van een kleurtje voorzien of de alinea laten beginnen met een initiaal een extra grote letter.

Ben je helemaal klaar met het maken van je pagina of bericht, dan kun je deze opslaan publiceren in je toolbar. Hier kun je ook nog andere opties terugvinden, zoals het toevoegen van tags of het opslaan als concept idiaal.

In het begin was het zelfs voor mij puzzelen nu dat ik weet hoe het werkt, ben ik er erg blij mee. Veel meer functies en je kan je schrijfverhaal ook mooier maken in blokken.

Wil je meer van deze artikelen geef dan een comment .

Gr Angelique

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.