Geen categorie

schuld geven aan een andere

schuld geven aan andere

Schuld geven aan andere , is de schuld neer leggen bij anderen.

Over hoe wij dat gedrag proberen te begrijpen, wie wij de schuld geven van dat gedrag. En welke factoren en welke denk fouten, wij allemaal maken. Soms gedragen mensen zich op een manier, die we niet verwacht hadden. Dan we we  weten hoe het kwam dat die gene zo gedroeg, het zit in ons in om het gedrag te willen begrijpen. Wat we om ons heen zien dat is namelijk onze instinct, zou je kunnen zeggen. Onze hersens houden niet van onopgeloste vragen, we proberen gedrag van anderen altijd zo goed mogelijk te begrijpen. Met de verklaring die we uiteindelijk verzinnen dat er iets merkwaardig aan de hand is.

Er zijn wel twintige rendenen te bedenken voor het gedrag van anderen.

En ook al zijn al die redenen voor al dag gedrag van die verschillende mensen uitlopend, toch kun je toch een indeling maken tussen 2 groepen.

Eeerste groep is : het gedrag van die gnen kwam door hoe die persoon is, door zijn karakter, door zijn smaak of door zijn bedoelingen. De tweede groep is; het gedrag van die gene kwam door iets uit zijn omgeving, hij werd gedwongen het was toeval of hij kon er niks aan doen.

Een voorbeeld iemand loopt op de stoep en struikelt, dan kun je zeggen wat een kluns! dan geef je de schuld  aan die persoon. Maar je kunt ook zeggen die stoep tegen steekt uit, hij kon er niks aan doen en dan geef je de schuld aan iets in zijn omgeving.

Geloof in jezelf, is de mooiste eigenschap.

 

Onze instinct zorgt er namelijk voor dat we gedrag altijd proberen te begrijpen,ons instinct zorgt er ook voor dat we ons goed voelen. Over ons zelf het zit hem vooral in om zoveel zelfvertrouwen, te willen hebben. Want zelfvertrouwen is gewoon fijn, met zelfvertrouwen kun je krijgen door beter te zijn dan anderen.

Maar je hoeft niet altijd beter te zijn dan anderen.Meestal is het genoeg om je beter te voelen dan anderen, en hierbij helpen onze hersen ons een handje.

Kortom :

We proberen de wereld om ons heen goed mogelijk  te begrijpen, als iemand iets doet wat je niet verwacht had. Probeer je te verklaren in je hoofd verglijk je onbewusten en de situatie met alle situaties die er veel op lijken en je denkt na over alles wat je weet over zullelijk situaties.

Jouw hersenen verzinnen vervolgens de oorzaak voor het gedrag dat je niet begrijpt. Soms zeggen je hersens dat het gedrag komt door hoe die persoon is, en soms zeggen ze dat het komt door iets uit de omgeving van die persoon.

Het gedrag van de mens is moeilijk te bgrijpen en soms kom je er gewoon niet, en zoek je een verklaaring voor hun gedrag. Wat ook vaak voor komt en dat doen heel veel mensen is hun eigen de schuld geven, van het gedrag van anderen niet doen .

Groetjes Angelique

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.