Geen categorie

Ondernemen is plannen

Ondernemen is plannen van je eigen career , want als jij een doel heb dan bereik je deze sneller.

Als je net begint als ondernemer dan kom je met allerlei zaken in aanmerking. Waar jij eigenlijk nog niet naar heb gekeken. Ik kom vaak mensen tegen die als beginnende ondernemer een geweldig idee hebben er toch gaandeweg worden afgeleid. Omdat de omzet daalt en ze toch door blijven ploeteren om meer omzet te draaien. Dan moet jezelf maar eens afvragen, zit ik wel in de goede richting te kijken.In dat laatste zit ik nu , het voelt toch aan de ene kant niet goed. Waarom is mijn passie gezakt, en waarom haal ik er geen plezier meer uit. Juist ja, misschien het eigenlijk wel heel simpel maar zit ik zelf heel moeilijk te doen.

Durf projecten te stoppen die niet werken want  falen hoort er eenmaal bij.

Wie een swap analysen zal maken , zal voor ze eigen een duidelijke schema krijgen . Want het staat voor waar ben jij goed in en waar ben je minder goed in.

Want een swap-analyse staat voor Strengths, Weaknesses, Opportunities, en Threats , ofwel sterkte en zwakte kansen en bedreigingen. Is een handige checkmiddel om te kijken hoe je plannen er voor staan.

De eerste 2 termen staan voor sterkte en zwakte , die slaan natuurlijk op je eigen bedrijf. je moet altijd de bedreigingen van externe invloeden punt voor punt op een rijtje zetten.

Ga netwerken in je innerlijke cicrle  zorg dat je zo persoonlijk mogelijk bent. Neem de moeite om de mensen te kennen , en maak  eerste contact met iemand die jij belangrijk vind.

Gerelateerde afbeelding

Wat zal helpen is een lijstje maken, dat ik zo vaak anders raak ik de overzicht kwijt. Wat echt belangrijk is en wat niet, of wat kan wachten. Zeker als je de toekomstige ondernemer van het jaar word is het belangrijk , om te weten welke richting jij gaat zoeken.

Belangrijk en zeker als je gaat ondernemen, zie lijstje hier onder.

Zakelijke relaties

Privé adressen

Recente telefoonnummers van je contacten

Zorg er voor dat deze lijst op toe date is ,deze lijst ga je veel tijd besparen en is ook makkelijk af te strepen.

Durf te ondernemen en doe wat je graag zou willen doen, voor de rest van je leven.

Groetjes Angelique

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.