Lifecoaching,  Personal branding

Neurolinguistische NLP

Neurolinguistische NLP

Neurolinguistische NLP  kijken naar jezelf.

Neurolinguistische je hoort vaak verbeter de wereld begin bij jezelf!! Je bent de belangrijkste factor in de communicatie met anderen. Een expert in zakelijk flirten beheers de factor ik. Dat wil zeggen dat je instaat bent om naar je eigen te kijken, en je manier van denken en jouw perceptie van de wereld om alles te over zien. En soms loop jezelf wel eens voorbij, wat natuurlijk heel erg jammer is. Wat jouw mogelijkerwijs weerhoudt om je volledig te ontplooien, zijn de beperkende overtuigingen die je over jezelf hebt. Als je in de spiegel kijkt dan zie je dan iemand die trost om haar eigen mag zijn.

Neurolinguistische NLP

Neurolinguistische NLP

Misschien ken je ze wel van die mensen die altijd zo enthousiast zijn, en waar hun glas altijd alfvol is. In plaats van half leeg behoor je  tot die groep, of behoor je tot de mensen bij wie eerder half of bijna leeg is. De doen denkers of de probleemzoekers?

Er verschillende manieren zijn om naar je eigen te kijken.

1 Neurolinguistische programmeren NLP komt voort uit het bestuderen van mensen met uitzonderlijke kwaliteiten / bekwaamheden.

2 Rationeel emotie- therapie RET is een vorm van een psychotherapie waarbij wordt uitgegaan van een sterk verband tussen de gedachten en de emoties van mensen. Psychische klachten ontstaan volgens deze theorie niet vanuit een situatie of een gebeurtenis.

3 Het enneagram onderscheidt negen persoonlijkheidstypen. Via de enneagram kun je zien welke van de negen enneagramtypen het beste bij je passen en welke het minst op je van toepassing is.

4 Het kernkwaliteitenmodel,misschien heb je wel eens gehoord van kernkwaliteiten. Kernkwaliteiten zijn positieve eigenschappen van jezelf. Eigenschappen die je kunt inzetten om iets gedaan te krijgen. Pas je zo’n positieve eigenschap te vaak toe, dan schiet de kernkwaliteit door. Dat noemen we je valkuil.

Rationeel emotie therapie RET.

Het zijn niet dingen die mensen zeggen tegen je, maar jouw gedachten daarover waar door je op een bepaalde manier reageert. Dat idee ligt ten grondslag aan rationeel emotie therapie RET.

Rationeel emotie therapie houd in.

1 Jezelf verantwoordelijk bent voor je gevoelens en gedrag.

2 Irrationele gedachten vervelende gevoelens en onproductief gedrag.

Rationeel en positief denken helpen jou namelijk

4 Om negatieve emoties en gevoelens zoals faalangst te voorkomen of op te lossen.

5 Moet je leren focussen op wat je wilt en om deze doelen te bereiken.

6 Gelukkiger en succesvoller te zijn in je leven wil toch iedereen.

Groetjes Angelique

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge