Geen categorie

Hoe kan je met bloggen geld verdienen.

Geld verdienen met je blog, heb je al een blog? Of je wilt meer weten.

En zou je graag meer willen  hoe je blog kan verbeteren, of hier geld mee kan verdienen?Kijk niet verder.  Maar kijk dan hier op ik-ga-voor inspiratie  vind je gratis informatie, over hoe je geld verdient met je blog. Je hier dan ook alles vinden, over de onderwerpen die je nodig zal hebt om een blog op te zetten.

Afbeeldingsresultaat voor verdienen met je blog

Je blog is aan het groeien, je bouwt vriendschappen op met andere bloggers.

En misschien ben je zelfs al uitgenodigd voor je eerste persevent, wat ieder blogger gewoon kei leuk  vind. Allemaal superleuk natuurlijk, maar je kunt er geen rekeningen van betalen toch? En dat is ook zeker geen must voor bloggers. Maar  je hebt wel tientallen en misschien zelfs honderden uren in je blog gestoken, dan mag je blog ook best iets terugdoen voor jouw toch.

Afbeeldingsresultaat voor verdienen met je blog

En dan hebben we het natuurlijk over inkomsten! En laat je hier alsjeblieft niet door afschrikken.

Want geloof me, iedereen kan geld verdienen met bloggen. Ja, ook als je pas net bent begonnen bent. Of je heb nog niet zoveel bereik hebt, en nee het duurt echt geen jaar. Voordat  je eerste euro’s verdient hebt. Sterker nog: als je een of meerdere van deze tips goed zal toepassen, kun je er morgen al geld mee verdienen! Dus laten we gauw beginnen: hier zijn 7 manieren om geld te verdienen met je blog + uitleg hoe jij ze zo succesvol mogelijk kunt toepassen op jouw blog.

Producten promoten van bedrijven.

De meest gebruikte manier om geld te verdienen met bloggen is, je blog gebruiken om diensten of producten van anderen te promoten. Je kunt dit op 3 manieren doen:

1 Adverteren.

De makkelijkste manier om geld te verdienen met je blog is het plaatsen van advertenties op je website. Je hebt geen minimaal aantal volgers nodig en je hoeft ook geen contact te leggen met bedrijven of bureaus. Het enige wat je hoeft te doen, is een account aanmaken, die advertenties plaats en wacht af tot het geld binnenstroomt.

2 Alhoewel, binnenstroomt. Tegenwoordig zijn advertenties niet echt winstgevend meer.

Mensen klikken steeds minder vaak op een advertentie en daarnaast groeit het gebruik van adblockers. Zelf heb ik sinds een maandje een aantal advertenties op mijn website, gewoon om te kijken wat het oplevert. Tot nu toe is dat een paar euro – zeker geen jackpot dus – en het neemt wel waardevolle ruimte in beslag. Ik weet nog niet of ik dat het waard vind. Tegelijkertijd weet ik dat grote websites wel honderden of zelfs duizenden euro’s per maand verdienen aan advertenties. Of advertenties voor jou de moeite waard zijn, is dus echt iets wat je zelf moet onderzoeken.

3 Wat ik zelf gebruikt, is deze: 

https://www.google.com/adsense/start/#?modal_active=none .

4 Affiliate marketing.
Hier moet je zijn voor ‘het grote geld, want  ja als je affiliate marketing een beetje slim toepast. Kun je er echt duizenden euro’s per maand mee verdienen! En het mooiste is dat je er zelf vrijwel niets voor hoeft te doen, lekker toch.

5 Gesponsorde artikelen.
Als blogger kun je door bedrijven of bureaus benaderd worden, voor een sponsored post. Oftewel een gesponsord artikel, dit houdt meestal in dat jij een blogpost schrijft of iets op social media plaats. Over een product of dienst en daar vervolgens voor betaald worden, of je mag  het product gewoon houden. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je door een kledingmerk gevraagd, wordt om voor een bepaald tarief een artikel over hun nieuwe collectie te schrijven. Of dat je wordt benaderd om een recensie te schrijven over een nieuw mobieltje en in ruil daarvoor mag jij de telefoon houden.

6 Online cursus.

Afbeeldingsresultaat voor verdienen met je blog
In plaats van een E-book te schrijven kun je ook je kennis delen in een online cursus. Wanneer je bijvoorbeeld veel verstand hebt van SEO, kun je daar een cursus van maken en die te koop aanbieden. Verdeel je kennis over 5 hoofdstukken, schrijf hapklare teksten of maak er een beeldmateriaal van en hoera: je ‘5-daagse cursus SEO voor bloggers’ is klaar. Helemaal niet zo moeilijk en wanneer je echt kwaliteit biedt, kun je er heel wat geld aan verdienen. En ook hier geldt: je steekt er één keer wat moeite in en kan er vervolgens jarenlang de vruchten van plukken.

Coaching
Wanneer je een bepaalde vaardigheid hebt of ergens veel over weet, kun je jezelf als coach verkopen. Als jij bijvoorbeeld een grote blogger bent, zou je kleinere bloggers kunnen coachen bij het laten groeien van hun blog. Als jij illustrator bent, zou je mensen één op één les kunnen geven. Als jij veel weet over SEO, zou je coachsessies kunnen geven aan bedrijven. En natuurlijk promoot je deze diensten luid en duidelijk op je blog en social media kanalen.

Extra tips.

Zeker als je blog een niche heeft, kun je vanuit je blog bepaalde diensten gaan aanbieden. Door mijn blog weet ik veel over SEO, en social media. Waardoor ik bijvoorbeeld bedrijven kan helpen, om online beter zichtbaar te worden. Een travelblogger zou een artikel kunnen schrijven, voor een reisgids. Een foodblogger kan kooklessen, gaan verzorgen. Maar je kunt ook copywriter worden, vormgever, web designer of een hele andere dienst aanbieden waar je publiek op zit te wachten. Elke vaardigheid die je hebt en die je kan inzetten om mensen te helpen, kun je omtoveren tot een winstgevende business.

Meer informatie ja natuurlijk graag zelfs:

hetmoederbedrijf.com als je als zzp’er werkt.

Groetjes Angelique.

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.