Zo voorkom je een burn-out op de werkvloer, tips voor de werkgever.
Elk groot bedrijf heeft er mee te maken dat werknemers een burn-out krijgen op de werkvloer, hoe ga je als bedrijf hier mee om. Sommige bedrijven huren keuringsartsen in maar er zijn ook bedrijven die het femonee burn-out niet serieus nemen. Burn-out betekend letterlijk niet je eigen grenzen aangeven. Heel veel werkende mensen, gaan regelmatig over hun eigen grenzen heen. Ze nemen geen afstand van hun werk, ze nemen het mee naar huis. ze kunnen het gewoon niet los laten omdat ze een deadline hebben. Op een gegeven moment lopen we allemaal tegen onze grenzen aan. Die zoektocht naar balans hoort bij het leven.
Nooit meer de oude.
Precies doen wat de baas zegt op het moment dat hij het wilt, en op zijn manier is een recept voor een burn-out. Omdat we met zijn allen iedereen maar wil plezieren, en dan kan het gebeuren dat je eigen compleet voorbij loopt. Maar hoe zorg je er nu als bedrijf ervoor dat je werknemers minder snel ziek worden. Het begint altijd met gezien worden, veel werknemers worden gewoon niet gezien, door hun leidinggevende of werkgever.
Mijn vader zij altijd een goede motor kan alleen maar goed rijden, als de juiste benzine in wordt gedaan.
Dit geld ook voor bedrijven, als je investeer in je werknemers dan zal je bedrijf ook beter werken. Want werknemers gaan harder voor je werken en beter als je ze beloont worden voor het werk dat zijn leveren voor je bedrijf.
Hoe ontstaat een burn-out.
Een burn-out is het gevolg van langdurige stressklachten op de werkvloer. Lichamelijke en psychische klachten die kunnen toenemen en waaraan vaak te weinig aandacht is besteed. Lichamelijk zijn bijvoorbeeld hoofdpijn, extreme vermoeidheid en duizeligheid. Onder psychisch vallen angstklachten, slechte concentratie, vergeetachtigheid, gebrek aan zelfvertrouwen en prikkelbaarheid.
Een burn-out is vaak werkgerelateerd, maar dit hoeft niet altijd. De spanning kan verschillende oorzaken hebben. Denk aan constant te hoge werkdruk, problemen op het werk, financiële zorgen of spanning in het gezin.
De oplossing! energie geven ontwikkelen en benutten.
Hoe dan!! zal je denken. Wat geef je energie en hoe ga je die ontwikkelen zodat je het kan benutten.
Energie vretende omgeving.
1 Goede sfeer.
2 Ruimte voor inbreng.
3 Mogelijkheid voor groei.
Deze drie factoren vormen het tegenovergestelde van een werkomgeving waarin mensen zich klein, onzeker en niet gewaardeerd voelen.
Energie gevende omgeving.
- Een gelijkwaardige en open relatie met collega’s op de werkvloer.
- Betekenisvol werk, uitdagingen.
- Persoonlijke ontwikkeling en groei.
Het is allemaal niet zo moeilijk het is simpeler dan we eigenlijk denken. Wij denken allemaal gewoon te moeilijk het kan simpeler als bedrijven eens gewoon buiten de kaders ging denken. En meer aan de werknemers denken dan in plaats van het geld. je zal dan zien dat je gelukkiger werknemers krijgt, mensen die met plezier naar hun werk gaan. En niet werknemers die al zuchten omdat ze weer moeten werken lange uren geen afwisseling en vooral niet worden gewaardeerd.
Gr Angelique