Personal branding,  werktips

Vertrouwen loont op het werk

Wie uitgaat van het goede is gezonder en verdient meer dan een ander.

Het basisingrediĆ«nten van elke hechte relatie op het werk, is vertrouwen. Je mail achter laten bij die ene collega, je spaargeld goed parkeren bij de bank. Het leven zit vol met situaties waarin we op iets of iemand moeten vertrouwen. Kun je er van uit Ā uitgaan dat het altijd goed komt.

Vrouw, Man, Paar, Man En Vrouw, Houden, Vertrouwen

Mensen die vol vertrouwen in het leven staan, verdienen meer geld dan cynische medemens.

De meerderheid van de mensen is er niet op uit, om een ander mens even een loer te draaien. Even op iemand zijn tas passen dat doen we vanzelf sprekend, maar eigenlijk staan we er niet bij stil dat we deze persoon helemaal niet ken. We vertrouwen ons geld toe aan de bank, ons hart aan onze geliefde. Persoonlijke ontboezemingen aan goede vrienden, kinderen aan scholen en opvangcentra’s .We vragen mensen in de trein om onze spullen willen passen omdat je naar de wc moet, we kopen spullen online terwijl wij de kopers niet kennen. Raar eigenlijk dat we dat van zelf sprekend vinden, en niet na denken aan de gevolgen van onze vertrouwen.

Een werkgever kan best aardig zijn, maar als puntje bij paaltje komt dan zet hij je gerust op straat.

Zonder te kijken naar je loyaliteit en je harder werken die jij heb gestoken in je werk. Heb toch eens wat meer vertrouwen in anderen en denk ik vaak. Door de negatieve verwachtingen drijf mensen alleen maar van je Ā af. Vaak wordt het een selffulfilling prophecy, door dat ze de andermans bedoelingen niet vertrouwen. Aan de andere kant: is zij niet gewoon realistisch? Het gebeurt vaak dat partners er vandoor gaan met een ander. En dat collega’s over een ander roddelt, en dat werknemers op een nare manier ontslagen worden. Daarom is het verstandig om andere mensen in vertrouwen te nemen? En waarom hebben sommige mensen meer lef minder en minder vertrouwen dan anderen?

Hoe komen aan ons basisvertrouwen.

Niet iedereen durft blindelings te vertrouwen, waar ligt dit dan aan?

Voor een deel is het een kwestie van persoonlijkheid, wie angstig en tobberig is aangelegd durft minder risico te nemen dan een ander.

ook hangt het er van af hoe betrouwbaar jezelf bent. We baseren ons verwachtingen op wat we zelf doen in bepaalde situaties. Mensen die eerlijk ,prosociaal, coƶperatief en vriendelijk zijn ingesteld vertrouwen anderen ook sneller.

Eerdere ervaringen hebben invloed op onze mate van vertrouwen naar andere toe. In de eerste plaats onze ervaringen met onze ouders of andere belangrijk mensen in onze leven. Maar ook later gebeurtenissen verhogen of verlagen ons basisvertrouwen. Het kan bijvoorbeeld een flinke knauw krijgen door een overspel van een partner of zaken relatie.

Naarmate dat we ouder worden, neemt onze vertrouwen in de medemens meer toe.

Ons basisvertrouwen schommel wel enigszins mee door emoties. Als we verdrietig zijn wantrouwen we iets meer en bij boosheid helemaal. In een goede bui omarmen we de wereld en vertrouwen we de ander een stuk sneller.

Zie fouten in mijn pagina ik ben dyslectisch.

Groetjes Angelique

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.