kinderen en geld

Hoi allemaal

Kinderen en geld  hun zakgeld zal helemaal op gaan maar daar leren ze van, of ze krijgen kleedgeld dat gelijk word op gemaakt aan merkbroeken. Kinderen moeten leren om met geld om te gaan, en ze moeten de waarde van geld herkennen om laten niet later  in de schulden te zitten . De laatste tijd valt me steeds vaker op dat kinderen, hun financiën niet op orden hebben. Kinderen kopiëren veel van hun ouders als hun ouders een boeltje er van maken ,doen kinderen dat op een latere leeftijd na. De manier waarop er in een gezin over geld word gepraat of welke, waarde je er aan word gehecht. Bepaalt in belangrijkste mate hoe kinderen  hun zakgeld besteden en hoe ze later met hun geld zullen omgaan. Als je kind niet van af 5 jaar niet leert hoe ze moeten sparen zullen ze nooit weten hoeveel geld ze eigenlijk hebben. Als je een willige kind zal vragen spaar je krijg je meestal de standaard antwoord, Ik krijg alles wat ik wil want mijn moeder gaat naar zo muur waar geld uitkomt, dan moet je als ouder wel op je eigen gedrag gaan letten. Kinderen moeten niet denken dat ze gratis geld krijgen uit een muur.

Kinderen en geld.

Bron foto maasduinnieuws

Waar moet je letten bij het betalen aan zakgeld, er zijn vier regels wat je toe kan passen.

1 Geef elke week of maand de zelfde bedrag.

  1. Spreek bij elke zakgeldverhoging af wat je kind er mee mag doen.

  2. Wijk nooit af van de afspraken.

  3. Straf nooit door het zakgeld te verlagen.

Hoeveel zakgeld kan ik mijn kind geven?

5 jaar 0,50 cent per week

6-7 jaar 1 tot 2 euro per week

8-9 jaar 1,20 tot 2 euro per week.

10 jaar 1,70 tot 2 euro per week

11-12 jaar 2,50 per week

13 jaar 3,50 tot 4,60 euro per week

14 jaar 4,60 tot 4,95 euro per week

15 jaar 4,95 tot 5,75 euro per week

16 jaar 5,75 tot 5,95 euro per week

17 jaar 5 tot 6,90 euro per week.

Wat zeg je eigen gevoel over geld?

Het gevoel dat je heb over geld breng je altijd onbewust over op je kind, let daar op wat geef je kinderen mee over de waarde van geld. Of je rot voelt ga je dan shoppen en als blij bent ga je dan schoppen met je kind, wat voor signaal geef je dan af, of voel je schaamte of woede en ben je kwaad op je zelf. Omdat jij geen goede dingen heb gedaan met je geld, een grote schuld ontstaat niet zomaar. Hij is er omdat je meer wilde dan je had, je krijg het gevoel dat je niet meer mee kan doen met andere. Zorg dat je emoties over geld te baas bent, en voorkomt dat de financieel  bij je  kinderen geen puinhoop word.

Hoe zorg ik er voor dat mijn kinderen zich  niet minderwaardig voelen.

Wat als schoolvriendjes duurder kleding en cadeaus en meer zakgeld krijgen , dan je eigen kinderen. Besef dat waarde in veel zaken zit: Dat wat je  kinderen nodig heb, zo als helpen met hun huiswerk. Het lekkere eten dat je elke dag kookt, leg je kinderen uit dat dat ervaringen niet vergelijkbaar zijn.  Ze vinden het vaak leuker om in een tent te slapen dan op vakantie te gaan. Zorg er voor dat je kinderen zich nooit hoeft te schamen om wat ze zijn, en wat voor kleding ze rond lopen.Ik leg maak kind altijd vaak uit. Als je alles kan kopen  wat je wilt word je dan gelukkiger. kan je materiaal vergelijken met liefde. Het antwoord? Nee al hebben wij niet zo  veel maar wij zijn wel gelukkiger, dan maak mijn moeders hart toch een klein sprongetje. Je kan wel alles bezitten maar als je er geen waarde aan hecht wat heb je dan eigenlijk, doe je het voor je zelf of de buren?

Veel plezier met het geven van het zakgeld aan je kind.

Groetjes Angelique

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge