Lifecoaching,  Mindfulness,  Personal branding,  Werk Tips

Counseling doe ik zo

Hoi allemaal

counseling doe ik zo hoe  doen we dat, dat is wat mening bedrijven zich af vragen. het is een hele kunst om het zo toe te passen dat het gewoon effect heb, soms passen ze het doet en dan heb het niet juiste effect wat jij wilt bereiken. Maar hoe moet het dan wel ,als iemand een probleem heeft. Is de verleiding groot om dit te negeren of totaal geen oplossing te zoeken. Zonder een duidelijke probleem te achterhalen ,en zo dat de  ander te helpen om   zelf wel een oplossing te vinden . Het heel belangrijk dat de manager weet hoe hij moet reageren op de problemen die er voor doen in het bedrijf. Zo dat hij er voor kunnen zorgen dat iemand slechter gaat presteren, door op tijd in te grijpen. Voor dat er een grote crisis ontstaat, in het bedrijf daarom is het belangrijk dat de manager op tijd  gesignaleerd wat voor problemen zijn  personeel heb, en zo nodig dat hij kan  helpen.  Zo ver kom  je nodeloos verlies van goede krachten, bovendien wordt de loyaliteit groter als een bedrijf. Zijn menselijke kant laat zien. Bovendien geeft het voldoening om echt  te hulpen  ,en om hulp aan te  bieden als iemand het echt moeilijk heeft. Zo kan je als bedrijf je eigen profileren op de markt ,je wilt toch een gezond bedrijf wat goed functioneert. Dan in plaats een bedrijf waar je medewerkers ontevreden zijn hoe de manager de zaken leid.

counseling doe ik zo.

Pas een rollen spel toe in je bedrijf ,om de leerpunten van jouw medewerkers te toetsen.

Oefening rollenspel.

Verdeel de medewerkers in groepjes van 3 a 4 personen.

Vertel hen dat ze deze training nu in praktijk gaan brengen, in een aantal korte rollenspellen. Ze gaan 3 rollenspelen doen, groepjes van 4 doen, 4 rollenspelen. Zodat elke medewerker de rol van de interviewer en observeerde kunt spelen.

Vertel de medewerkers dat ze er in deze oefening vanuit moeten gaan, dat het counselinggesprek georganiseerd is op een gevoelige sympathieke manier. Wat leid tot een ontspannen, en opbouwend manier.

Vertel dat de tijdsduur voor elk rollenspel als volgt is.

5 min voor de voorbereiding, de 2 rollenspelers nemen de instructies door, de waarnemer neemt beide instructies door.

5 min voor het rollenspel

5 min voor feedback van de waarnemer en discussie.

Geef aan dat de taak van de waarnemer is om de tijd in de gaten te houden, deel altijd schrijfblokken uit.  Hier op de kunnen de medewerkers hun observaties noteren.

counseling doe ik zo.

Discussie.

Leid na afloop van de rollenspel een korte discussie over de leerpunten, probeer dan te achterhalen wat goed ging. Richt je niet alleen op de verbeterpunten.

Het is heel belangrijk dat je deze rollenspel goed toepast, als je het anders zal toe passen dan is het effect wat jij wilt bereiken verloren .En dat wil je toch niet hebben, En zal er een  discussie ontstaat zet dan  deze mensen tegen over mekaar  ,en zeg wat de ander tegen die ander willen zeggen. om Zo een goed resultaat te krijgen van je medewerkers.

Groetjes Angelique

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.