Cyberpesten

Hoi allemaal

Cyberpesten  mijn kind? die doet dat toch niet! Plagen,jennen en een beetje dwarszitten, het is van alle eeuwen. Dit gebeurt in alle leeftijdsgroepen maar weer word plagen pesten? Plagen gebeurt onbezonnen en spontaan, heeft geen kwade bijbedoelingen en gebeurt onregelmatig. Plagen is soms grappig, maar pesten ligt dit helemaal anders. Pesten is wanneer iemand bewust iemand anders boos maakt,gebeurt structureel en er is niks grappigs aan. Het is ook meestal niet positief bedoelt er is altijd een groepje dat mee loopt, of mee doet deze personen doe mee om niet zelf gepest te worden. Zelfs zij ,zijn schuldig aan pest gedrag. Maar nu cyberpesten misschien is dat nog wel erger dan pesten, want dat gebeurt vaak onzichtbaar maar met duidelijke gevolgen. Cyberpesten is een vorm van pesten waar bij de pesters herhaaldelijk gebruik maakt van het internet. Zoals de mobiele telefoon om iemand kwetsende materiaal toe te zenden, of door kwetsende dingen over iemand te verspreiden, dit is manier om iemand toe te zetten om nog meer schade toe te brengen.

Cyberpesten

Monster, Groene, Kwaad, Gemeenschappelijk, Agressieve

1 Gepest.

Word je kind op internet gepest? roddelen ze online over je kind.

Geef aan dat je zoon of dochter altijd een volwassen in vertrouwen neemt, als dit voor komt. Zeg je kind dat het op de pester op moet stappen, hoe moeilijk het ook is laat je kind vragen waarom pest je mij.

Laat je kind deze pester blokkeren, op sociaal media zo niet en het pesten blijft doe altijd aangiften bij de politie en bewaar de cyber teksten van die genen voor bewijs materiaal.

Zeg tegen je kind om niet meer te reageren op het pest gedrag, het vererger  alleen maar het pest gedrag, neem maatregelen en stap op de ouders af van het pestende kind.

2 Nep profiel

Is er een nep profiel van je kind aan gemaakt op Facebook, of go supermodel of Habbo, neem dan samen met je kind snel mogelijk contact op met de site. Meesstal kun je dit door onder  door onder of boven aan de site klikken op help, contact of abuse.

Op de meeste websites is het verboden om een nep profiel aan te maken, leg in je melding aan de website uit, dat het onder jouw naam een nep profiel is aan gemaakt. Waar jij geen toestemming hebt voor geven, en dat jij wilt dat het verwijdert word.

3 Rottig filmpje

Je kind verteld dat er een filmpje werd gemaakt, van een andere kind dat word geschopt. Wat kun je je kind leren in zo geval.

Vertel je kind met andere omstanders en eventueel een volwassen de vechtpartij moet stoppen.

Vertel  je kind dat ze voor de politie medeplichtig zijn als de vechtpartij filmen, beelden kunnen slachtoffers eindeloos achtervolgen. Vertel je kind dat het niet tof is om zulke filmpjes verder te verspreiden.

4 vervelende foto.

Wat moet je kind doen als er een vervelende foto van een andere leerling heeft gezien op het internet.

Maak duidelijk aan je kind om deze foto niet door te versturen, ook als is het nog zo grappig om dit te doen. Laat je kind voorstellen als ze het bij hem zal doen zal jij het dan ook leuk vinden.

Laat je kind aan de betreffende leerling vertellen wat hij doet niet leuk  is naar de ander toe, je kan altijd deze Leering een helpende hand zijn om samen naar de leerkracht te gaan.

Een juiste leerkracht gaat hier juiste manier mee om , om dit te stoppen dat het niet weer gebeurt.

5 Bedreiging.

Wat moet je kind doen als het word bedreigt of gechanteerd op het internet.

Laat je kind nooit ingaan op de bedreiging, wanneer hij of zij dit wel doet kan het erger worden. laat je kind bewijzen verzamelen van het chatgesprekken, sms-jes of whats up berichten, waar uit iemand hem of haar chanteert.

Laat je kind diegene die hem bedreigt of chanteert blokkeren en laat de bedrieger verwijderen om het zo te stoppen.

Vertel je kind dat je met dit verhaal naar de politie kunt gaan, omdat bedreigen strafbaar is, neem de bewijsstukken en informatie over de bedreiger mee.

Cyberpesten

Pesten, Stop, Schenden, Gevoelens, Triest, Huilen

Meer info:

www.vraaghetdepolitie.nl

www.digibewust.nl 

www.wapenjezelfmetwoorden.nl 

Belangrijke tips

Stop het gedrag

Ga er niet op in , het vererger alleen maar.

Neem een andere account met een nickname, om te kind te beschermen.

Hou bij waar je kind op zit, en wie praat zij of hij er zijn veel nep profielen in om loop zijn met een volwassen er achter. Die zich voor doen als een kind van 15 jaar of jonger.

Neem altijd contact op met de politie, en vertel je kind dat zij niet in problemen komt, en vertel je kind dat zij ergens tegen aan lopen altijd een luister oor bied. Hoe moeilijk het ook is, ook als je kind word bedrijgt door die ander.

Foto’s pixaby.

Groetjes Angelique

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge