Lifecoaching,  Mindfulness,  Personal branding

Lichaamstaal hoe je deze kan ontcijferen

Hoi allemaal

Lichaamstaal hoe je deze kan ontcijferen, om   je zelf verzekerd voor te doen word je zelfverzekerd. Een stevige handdruk zorgt er  voor dat je goed word beoordeeld. En met een  rechte rug komt  je ook beter over dan een gebogen rug. Maar wist dat je met een zelf verzekerende houding ook je eigen gevoel kunt beïnvloeden, laten we beginnen met een klein experiment ga even staan. Gewoon op twee benen  met een rechte rug en schouders naar achter, en borst voor uit. Hoofd recht op de nek, armen losjes langs de lichaam en probeer nu eens ervaren hoe dit voelt, best goed toch? Krachtig wel stevig dit voelt gewoon goed het is net of je de hele wereld aan kan. Als je zelf door een roze bril zal bekijken hoe zie jij je zelf dan, en ligt er helemaal aan hoe jij je zelf presteer naar de buiten wereld. Het woord door een groot deel bepaalt, hoe andere naar ons zien en beoordelen. Dat is vast geen groot nieuws ,maar hoe groot is dan deze invloed van onze lichaamstaal. Onze oordeel hangt af van de boodschap waar op iemand wat zegt, en maar liefst heel veel mensen hebben  al hun oordeel klaar dat komt door onze   gezichtsuitdrukking. Kortom : wat er wordt gezegd en hoe degene die aan het woord  is zich gedraagt. We kunnen met onze lichaamstaal beïnvloeden wat er in hoofd gebeurt, zelfverzekerd doen maakt echt zelfverzekerd.

Lichaamstaal hoe  je deze kan ontcijferen.

Zo zit dat.

Wat betekend het als iemand met zijn armen over mekaar zit, of voorover buigt als een ander iets zegt.

Zelfbescherming gekruiste benen, handen op elkaar boven de knie.

Deze houding van zelfbescherming word vaker door vrouwen dan mannen aan genomen, de benen zijn gekruist en gesloten en worden af gedekt door de gestapelde handen. Met deze houding hou je zelf letterlijk in de hand, deze gesloten houding bied zelfbescherming. De stand van de hoofd is daar bij heel bepalend, deze houding met de kin omhoog kan duiden op minachting. Half dicht geknepen ogen en stijf gesloten lippen maken deze indruk compleet, maar met het hoofd naar voren gebogen. Duidt dezelfde houding eerder op onzekerheid en kwetsbaarheid, de zeefbeschermende opstelling met de handen op de knieën word vaak als een degelijk en preuts ervaren. Een prulmondje of een verlegen glimlach maak dit beeld compleet.

Arrogantie, achterover leunde handen achter het hoofd een been wijd over de ander.

Met beide armen in je nek en benen in deze positie laat je zien dat je wel erg zelfverzekerd bent, als twee mensen het zelfde zit zijn ze allebei erg overtuigend van hun gelijk. En proberen ze mekaar over te troeven neem je deze houding aan tijdens een gesprek, dan kan je een arrogante en betweterige indruk maken. Als je gesprekspartner in deze houding gaat zitten spiegel die dan liever niet.

Onzeker bene gekruist, handen en armen om een voorwerp gevouwen.

In deze situatie  waarin ons onzeker voelen zoeken we vaak naar onderwerpen die houvast en bescherming beiden, zo houdt iemand die voor het eerst voor een groep staat zich stevig vast. Aan het spreekgestoelte de tafel of een map met papieren.

Afwachtend symmetrisch en kaarsrecht handen met gespreide vingers op de knieën.

Dit is een afwachtende houding, in principe zijn de verwachtingen positief, maar er wordt niets uitgesloten. De symmetrische houding met de rechte rug duidt op respect, de handen die enige druk uitoefenen op de boven benen. Verschaffen zekerheid in deze situatie de stijve gespannen glimlach drukt het zelfde uit. Kom maar op met de beoordeling of uitslag, hoe het ook uitpakt ik ben er klaar voor.

Belangstelling, iets voor oven gebogen met je armen leunend op de knieën.

Deze houding duidt er op dat iemand belangstelling heeft, en zelfs op enige gulzigheid naar informatie. Als je geïnteresseerd bent in een ander, buig je lichaam vaak naar voren. In de richting van je gesprek partner ook je hoofd wat schijn te houden laat je zien, dat je graag wilt horen wat een ander te vertellen heeft. Wijd opengesperde ogen wekken ook de indruk, van groot aandacht.

Twijfel armen over mekaar heen voor de bost gevouwen, een vinger over de mond.

Als iemand naar je luistert met een vinger over de mond is de kans groot dat je woorden in twijfel word getrokken. De luisteraar is niet met je eens of geloof je niet helemaal, de vinger verzegelt de lippen om niet te hoeven te reageren. En bedek de emoties waardoor niet te goed te zien is of er sprake is van verontwaardiging. Teleurstelling of een binnenpretje omdat je niet serieus word genomen, herstel deze dialoog door gewoon te vragen wat de ander denkt.

Lichaamstaal hoe je  deze kan ontcijferen.

Een goed eerste indruk? Grote kans dat een ander je dan betrouwbaar en intelligent vind, het is altijd goed om een positieve houding te hebben.

De glimlach is misschien wel een open deur, maar een glimlach is een signaal dat je geen bedreiging vormt. Glimlachen wekt positieve gevoelens op en moedigt de ander aan om je in vertrouwen te nemen. maak voor een optimaal resultaat eerst oogcontact en glimlach dan pas.

De aanraking door een vreemde subtiel bij de elleboog aan te raken, krijg je meer gedaan. Er zijn drie redenen waarom deze aanraking werkt:

De elleboog is een neutrale plek ver van de intieme delen.

Het aanraken van een vreemde is niet alledaags dus maak extra indruk.

Een lichte aanraking van 3 seconden creëert een korst bondige relatie tussen 2 mensen.

Handenwijven mensen die handpalmen over mekaar wrijven, hebben een positieve verwachtingen. Deze vorm van lichaamstaal is vaak te zien bij mensen die ergens zin in hebben, en verwachten dat het positief en succesvol zal verlopen. Hoe sneller de beweging hoe groter het vertrouwen en de opwinding.

Groetjes Angelique

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.